Google gör det möjligt för utgivare att debitera användare med annonsblockerare

PUBG Mobile Beta Also Released On Play Store


Annonsblockerare är webbläsartillägg som inaktiverar alla annonser online. Ett argument kan göras att annonsblockerare är till nytta när vissa publicister visar skräppostannonser eller annonser som sprider skadlig kod. En överväldigande majoritet av förläggarna som bara vill driva sina webbplatser enligt Googles riktlinjer litar dock på reklam som en viktig inkomstkälla. Legitima utgivare tar en stor hit, som om varför för att underlätta dem, har Google sagt att det kommer att låta utgivare debitera användare med annonsblockerare.

Funding Choices är ett nytt program som Google har utvecklat för publicister för att hjälpa dem med bra annonsupplevelser och se till att de får betalt för sitt arbete. Finansieringsalternativ är nu i betaversion.

Det gör det möjligt för utgivare att visa ett anpassat meddelande till besökare som använder annonsblockerare för att bjuda in dem att antingen aktivera annonser på deras webbplats eller betala en liten summa för ett pass som tar bort alla annonser på just den webbplatsen.

“Med finansieringsalternativ kan vi prata med besökare med hjälp av annonsblockerare om hur vår verksamhet fungerar, och ge dem ett val att vitlista eller bidra till vårt nyhetsrum”, säger Marc Boswell, SVP för försäljningsverksamheten på Business Insider.

Finansieringsval lanseras för utgivare i Nordamerika, Storbritannien, Tyskland, Australien och Nya Zeeland innan det så småningom utvidgas till fler marknader över hela världen.

Filed in Web. Läs mer om Google och Social Hit. Källa: adwords.googleblog