Hur man använder widgets för att anpassa din startskärm på iOS 14

Hur man använder widgets för att anpassa din startskärm på iOS 14

En av funktionerna som iOS-användare alltid har varit avundsjuk på Android-användare är widgets. Widgets är små utdrag av information som du kan placera på din startskärm så att du kan få snabb åtkomst till viss relevant information, såsom väder, e-postmeddelanden, nyheter, musik och så vidare.

Fördelen ligger i hur användarna snabbt kan titta på den istället för att behöva starta appen i sin helhet, vilket sparar användarna tid i processen. Med iOS 14 har Apple äntligen introducerat en uppdaterad stil av widgets som nästan sätter den i paritet med Android. Detta har lett till en explosion i popularitet för anpassningsappar och om du har sett några coola hemskärmsidéer som du vill replikera, så här kan du använda den nya widgetfunktionen i iOS 14.

Lägga till widgets på din startskärm

    Tryck och håll på ett tomt utrymme på din startskärm tills apparna börjar vicka Tryck på +-knappen i det övre vänstra hörnet av skärmen Tryck på vilken widget du vill. Du kan svepa för att se de olika storlekarna och utseendena som widgeten erbjuder. Lägg till widget så läggs den nu till på din startskärm

Nu finns det något du måste notera, och det är inte alla appar som erbjuder widgets. En app som stöder widgets är helt upp till utvecklaren att välja, vilket innebär att om din favoritapp har en startskärmswidget eller inte kommer att variera från app till app. Det finns inget sätt att kontrollera om en app stöder widgets, så du måste göra en sökning på Google eller App Store för att ta reda på om din favoritapp stöder det.

Vi föreställer oss att fler appar så småningom kommer att stödja widgets eftersom det fortfarande är en relativt ny funktion, så ge det lite tid.

Anpassa din startskärm med widgets

Vi är säkra på att några av er har stött på olika hemskärmsdesigner ända sedan iOS 14 släpptes. Det finns flera populära appar för att skapa widgetar där ute som låter dig lägga till några roliga saker på din startskärm, och vi har listat några av de populära som du kan kolla in.

Metoden för att lägga till dessa widgets på din startskärm är identisk med vad vi listade ovan, så du behöver bara ladda ner appen och välja dina widgets, följa stegen och du är igång!

Arkiverat i Apple > Mobiltelefoner. Läs mer om appar, iOS och Ios 14.