Hur man får ut det mesta av Google Foton

Hur man får ut det mesta av Google Foton

Google Photos är den mest populära lösningen för fotolagring. Inte bara begränsat till Androids marknadsandel, utan Google Photos är tekniskt sett det mest bekväma och lättanvända alternativet för de flesta användare.

Du kan enkelt synkronisera dina foton automatiskt med obegränsat lagringsutrymme för foton av hög kvalitet (till 1 juni 2021). När Googles nya policy träder i kraft kommer naturligtvis alla foton eller videor du laddar upp att räknas mot den kostnadsfria 15 GB-datan. Om du överskrider det måste du prenumerera på Google One-planer baserat på dina krav.

Nu när du känner till den viktiga informationen, låt oss ta en titt på flera tips, tricks och lära oss hur du effektivt bemästrar Google Foton.

Bästa tips och knep för att använda Google Foto

Vi börjar med några vanliga tips för att hjälpa dig Google Foton och sedan några knep för att bemästra det.

1. Ladda upp dina foton automatiskt

De flesta av er måste redan vara medvetna om alternativet att ladda upp dina kamerafoton till Google Photos automatiskt. Men om du inte har aktiverat det, så här kan du göra det som visas i skärmdumpen ovan:

Starta Google Photos Tryck på profilikonen Klicka på “Slå på säkerhetskopiering

I båda fallen kan du gå till Google Photos-inställningarna och sedan klicka på “Säkerhetskopiera och synkronisera” att sätta på den. Som standard ska dina kamerabilder och de du laddar ner synkroniseras. Men du kan välja specifika mappar att synkronisera, så att du inte missar något media från din enhet eller laddar upp saker i onödan som du inte behöver säkerhetskopieras.

Oroa dig inte, nästa tips hjälper dig med det.

2. Välj Specifika mappar att säkerhetskopiera

Du behöver förmodligen inte allt för att säkerhetskopieras. Men om du vill att några specifika mappar ska letas efter och fotona synkroniseras med Google Photos kan du verkligen göra det.

Här är hur:

Gå till inställningarna för Google Foto. Klicka på “Säkerhetskopiera och synkronisera” Scrolla ner och leta efter “Säkerhetskopiera enhetsmappar“, tryck på den och välj de mappar du vill synkronisera. Det är allt!

3. Frigör lagringsutrymme på din smartphone

När du har synkroniserat alla dina viktiga foton och videor till Google Foto kan du ta bort dem från din enhet för att frigöra lagringsutrymme. För att göra det behöver du bara trycka på profilikonen (som nämnts i det första tipset) och sedan klicka på “Frigör X GB”-alternativet på din enhet.

4. Använd den kraftfulla sökfunktionen

Det är otroligt enkelt att leta efter foton med hjälp av sökfunktionen. Till exempel, när jag vill leta efter bilder på alla mina katter behöver jag bara skriva in “Katter” och det filtrerar bara bort foton med katter i.

Du kan också söka efter platser, datum, bakgrundsinformation och några slumpmässiga texter för att överraska dig själv med ett gammalt foto som du aldrig trodde skulle komma upp. Var gärna kreativ och utforska vad du redan har i Google Foto.

5. Sök efter foton med Ansikten

Google är känt för en del otroliga AI-arbete som hjälper dig att känna igen ansiktena för att hjälpa dig att söka. Och du kan använda det för att enkelt hitta det du letar efter. Som du kan se på skärmdumpen nedan går du bara till “Sök”-fältet, klicka på den och sedan bör den ge dig några ansiktsrekommendationer att gå igenom.

Du kan också utöka ansiktsrekommendationerna med hjälp av pilknappen som du ser ovan.

6. Flytta foton till Arkiv för att organisera dina saker bättre

Du kan arkivera några foton som du vill separera från din övergripande fotosamling. Observera att arkivering inte betyder radering. Du döljer helt enkelt bilderna från fotovyn, och de kommer inte heller att användas för att göra bildspel.

För att göra det behöver du bara välja ett foto (eller flera), sedan från alternativen (tre punkter), klicka på “Flytta till Arkiv“. Om du är på ett skrivbord kan du helt enkelt trycka på Skift + A för att arkivera bilderna.

7. Redigera dina foton och skärmdumpar

Med Google Photos på din enhet behöver du förmodligen ingen annan fotoredigerare. Den erbjuder en gratis redigerare där du kan använda filter, beskära fotot, justera mättnaden, lägga till kommentarer och några fler saker.

Så du behöver inte ha en annan app installerad bara för mindre fotoredigeringar. Även om du inte synkroniserar foton med Google Photos kan du enkelt använda redigeraren för att göra imponerande ändringar.

Du behöver bara klicka på bilden för att se den och klicka på redigeringsikonen (Redigera) för att starta. Det är samma för både telefoner och stationära datorer. Men när du tar en skärmdump på din telefon får du omedelbart ett alternativ att redigera från meddelandefältet.

8. Utforska verktyg som erbjuds

Inte bara begränsat till lagring och sökning, du kan också skapa filmer, collage, animationer och hitta andra viktiga alternativ genom Utilities i Google Foto. Som visas i skärmdumpen ovan bör du kunna hitta den på både desktop och mobil.

På mobilen måste du klicka på “Bibliotek” för att hitta alternativet som visas i skärmdumpen nedan.

Avslutar

Som du märkte ovan är det otroligt enkelt att bemästra Google Foton och använda det till fullo. De flesta icke-tekniskt kunniga användare är vanligtvis inte medvetna om alla viktiga och grundläggande alternativ som kan hjälpa dem att använda Google Foton mycket mer effektivt.

Hoppas den här artikeln hjälper dig att fräscha upp några av de tips som du redan känner till och några som du inte kände till.

Arkiverat i mobiltelefoner..