Hur man inaktiverar Edges nya URL Kopiera och klistra in

Hur man tar skärmdumpar på hela sidan i Microsoft Edge

Den krombaserade Microsoft Edge är den nya standardwebbläsaren för Windows 10. Även om det är en anständig webbläsare är den förbättrade kopierings- och klistrafunktionen som introducerats av Microsoft irriterande för många användare.

I den här artikeln kommer vi att ta en titt på hur du inaktiverar den nya funktionen för att kopiera och klistra in URL.

Vad är problemet med den nya funktionen Kopiera och klistra in?

Vanligtvis, när du kopierar och klistrar in URL:en från adressfältet i din webbläsare, kopieras länken. Men med den nya förbättrade funktionen kopieras webbsidans titel med hyperlänken.

Det här är till exempel vad du får när du kopierar en URL från adressfältet: https://www.google.com

Med Microsoft Edge version 87 eller senare får du det här: Google. Om du får texten (särskilt titeltexten på webbsidan) tillsammans med hyperlänken kanske det inte tjänar syftet om du bara ville ha webbadressen.

Observera att du får olika resultat beroende på var du klistrar in den. Men standardbeteendet på den nya Edge-webbläsaren är inte användbart för de flesta användare. Så om du bara vill kopiera och klistra in URL:en från adressfältet och inte vill ha hyperlänkstexten, följ stegen nedan för att inaktivera funktionen.

Så här inaktiverar du Edges nya kopiera och klistra-funktion

För att komma igång, starta Microsoft Edge och följ stegen:

Gå till det övre högra hörnet och klicka på “tre punkter” för ytterligare alternativ som visas i skärmdumpen ovan. Från alternativen, klicka på “inställningar“. Nu hittar du flera alternativ till vänster i fönstret. Navigera dig till “Dela, kopiera och klistra in” alternativ som visas i skärmdumpen ovan Som standard, “Länk” är det valda beteendet. För att inaktivera hyperlänkstexterna måste du klicka på “Oformatterad text” och starta om webbläsaren för att ändringarna ska träda i kraft. Se skärmdumpen nedan för att se hur den fungerar.

Om du väljer “Länk” alternativet igen, funktionen för att kopiera och klistra in texten med hyperlänk kommer att vara aktiv.

Vad föredrar du? Behöver du webbsidans titel tillsammans med hyperlänken eller bara webbadressen? Låt mig veta i kommentarerna nedan.

Arkiverat i Datorer > Webb. Läs mer om Microsoft Edge.