Hur man inaktiverar inloggningsskärmen för Windows 10

Hur man kommer åt Windows 10-startmappen

Att ha en inloggningsskärm är en ganska vanlig syn nuförtiden för datorer, oavsett om du använder en Mac eller Windows PC. En inloggningsskärm kan dock vara irriterande eftersom det innebär ett extra steg du måste ta innan du kan använda din dator.

Uppenbarligen är det bra och användbart att ha ett säkerhetssystem som en inloggningsskärm och rekommenderas starkt om du använder en dator i en offentlig miljö, använder en delad dator på jobbet eller i skolan, eller om din dator används av flera personer i samma hem. Men vad händer om du är den enda som någonsin använder det?

Lokalt kontra Microsoft-konto

Med det sagt, innan vi fortsätter, notera att du först bör identifiera vilken inloggning din dator använder. Det finns i princip två typer av inloggningar till Windows – ett lokalt konto och ett Microsoft-konto.

Ett lokalt konto är i princip administratörskontot för din dator. På ett sätt kan du tänka dig att det är säkrare eftersom det här lösenordet bara fungerar för datorn du använder och ingen annanstans. Dina inställningar hålls också privata eftersom de lagras lokalt på datorn, och det kräver inte heller att du har ett internetkonto för att logga in på din dator.

Ett Microsoft-konto är i princip som ett universellt konto. Om du äger andra Microsoft-produkter som Office 365, Hotmail, Outlook och så vidare, kommer detta att vara samma konto som du använder för att logga in på din dator med. Fördelen med detta är att det synkroniserar dina kontouppgifter över flera tjänster, men nackdelen är att i teorin, om ditt Microsoft-konto bröts in, kunde hackaren tekniskt sett logga in på din dator också.

Inaktivera Windows 10 Local Account Login

Metod 1

    Tryck på Windows-tangenten + R Skriv in netplwiz Välj det användarkonto du vill inaktivera inloggningsskärmen för Avmarkera rutan som säger “Användare måste ange ett användarnamn och lösenord för att använda den här datorn” Ange användarnamnet och lösenordet som är kopplat till datorn och klicka på OK. Om du aldrig hade ett lösenord inställt till att börja med, klicka på OK ändå.

Metod 2

    Gå till Inställningar Välj konton Klicka på Inloggningsalternativ Under “Kräv inloggning” välj “Aldrig”

Inaktivera Windows 10 Microsoft-kontoinloggning

För att förhindra att din dator uppmanar dig att logga in på ditt Microsoft-konto måste du först konvertera ditt Microsoft-konto till ett lokalt konto.

    Klicka på Start > Inställningar > Konton Välj din e-post och dina konton från den vänstra rutan Klicka på “Logga in med ett lokalt konto istället” för att starta installationsguiden Ange dina Microsoft-kontouppgifter först i verifieringssyfte. Klicka på Nästa Välj ett användarnamn och lösenord och klicka på Nästa Granska informationen och om du är nöjd klickar du på “Logga ut och slutför” Följ instruktionerna i avsnittet “Inaktivera inloggning för lokalt Windows 10-konto” ovan för att inaktivera inloggningsskärmen för Windows 10

Arkiverat i datorer. Läs mer om Microsoft, Security, Social Hit, Windows och Windows 10.