iOS 11 Beta 3 gör det lättare att flytta ikoner på startskärmen

iOS 11 Beta 3 gör det lättare att flytta ikoner på startskärmen

I början av iOS var det enkelt att använda iOS-startskärmen. Du kan trycka på en app för att öppna den eller hålla ned en ikon för att ordna om dem. Sedan introducerades mappar som du kunde skapa en genom att hålla en ikon ovanpå en annan. Det var egentligen ganska enkelt och intuitivt. Saker och ting blev mer komplicerade när iPhone 6S kom med 3D Touch. Nu, om du trycker hårdare på en ikon, skulle du få genvägar för dessa appar.

Som det visar sig hade vissa människor problem med att ordna om startskärmen efter det. De skulle hålla ner ikonen genom att trycka fast, vilket åberopade genvägarna till appen, men skulle inte sätta hemskärmen i redigeringsläge. Vissa användare hade svårt att skilja mellan att hålla ner en ikon lätt och hålla ner en ikon ordentligt. Lyckligtvis, med den senaste betaversionen av iOS 11, beta 3, har Apple gjort det lättare för dessa användare.

Om en användare nu använder 3D Touch på en ikon och håller fingret nere försvinner genvägarna och startskärmen går in i redigeringsläge om en genväg inte snabbt väljs. Oroa dig inte; du behöver inte vara snabb när du väljer dina genvägar nu. För att få mer tid att välja det alternativ du vill ta bort helt enkelt fingret från skärmen. Det kommer då att fungera exakt som det gjorde tidigare.

Jag gillar personligen förändringen. Även om jag inte hade några problem att skilja mellan de två åtgärderna kunde jag se hur det kunde vara svårt för nya användare att lära sig skillnaderna mellan de två.

Vad tycker du om förändringen? Vad är din nya favoritfunktion i iOS 11? Låt oss veta i kommentarfältet nedan!

Ps Få Blueprint-bakgrunden från skärmdumpen ovan här.