Så här tar du bort din Google-historik permanent

Så här tar du bort din Google-historik permanent

Google registrerar alla sökningar du gjort med Google-sökning. Detta hjälper till att ge en bättre sökupplevelse (som personlig sökning, automatisk fyllning osv …) och en tillgänglig lista över alla dina sökningar.

Det är praktiskt, men det kan också äventyra din integritet, för om din vän, familjemedlem eller någon annan söker från din dator eller telefon kan de se autofyllningen. Att radera din webbläsarhistorik hjälper inte till att ta bort Googles sökhistorik, det är separat från webbläsarhistoriken och kan nås med ditt Google-konto.

I denna handledning kommer vi att visa dig hur du tar bort Googles sökhistorik per artikel eller per period. Det är också möjligt att helt enkelt ta bort hela sökhistoriken på en gång.

Ta bort Google Sökhistorik individuellt

För att radera en specifik sökning från Googles sökhistorik måste du skriva in de första bokstäverna för sökningen du vill ta bort i sökfältet. Du kommer att se din kompletta sökfras i lila under sökfältet som ett förslag.

När vi till exempel skriver “Ube” får vi två tidigare sökta termer, “Ubergizmo.com” och “Uber-app”. Båda dessa termer lagrades i Googles sökhistorik, varför Google föreslog det.

För att radera någon av sökningarna är allt du behöver göra att klicka på “Ta bort” i slutet av sökförslaget. Det raderar termen omedelbart utan några uppmaningar och du kommer att meddelas att termen har tagits bort från historiken.

delete-google-search-history (2)delete-google-search-history (3)

Ta bort Googles sökhistorik enligt tid

Om du vill ta bort Googles sökhistorik efter tid har du tillgång till Googles webb- och appaktivitetshanterare i din webbläsare. Gå bara till Googles webb- och appaktivitetshanterare så blir du ombedd att logga in med ditt Google-konto. När du är inloggad ser du alla dina sökningar i huvudgränssnittet.

delete-google-search-history (4)delete-google-search-history (5)

För att radera dessa sökningar, klicka på knappen “Meny” (den med tre vertikala prickar) längst upp till höger. Klicka på “Radera alternativ” från menyn så ser du alla alternativ i en liten dialogruta i mitten.

delete-google-search-history (6)delete-google-search-history (7)

Här kan du radera historik från “Idag”, “I morgon”. För att komma åt alternativet för att radera historik från de senaste “4 veckorna”, klicka på “Avancerat” i samma dialogruta och välj “Tidigare 4 veckor” i rullgardinsmenyn.

delete-google-search-history (8)

När du väl har valt klickar du på “Ta bort” så meddelar Google dig att vissa Googles tjänster kanske inte kan ge korrekt resultat om dessa objekt raderas. Bekräfta bara meddelandet för att radera den angivna sökhistoriken.

delete-google-search-history (9)delete-google-search-history (13)

Ta bort hela Googles sökhistorik

Du kan radera hela Googles sökhistorik direkt från Googles webb- och appaktivitetsgränssnitt. Klicka på menyn och därifrån klicka på “Radera alternativ”.

delete-google-search-history (11)

Från den nya dialogrutan klickar du på “Avancerat” och ser till att “All Time” är markerat i den. Klicka nu bara på “Ta bort” och bekräfta meddelandet för att ta bort all Googles sökhistorik.

delete-google-search-history (12)delete-google-search-history (13)

Notera: Om du tar bort all din Google-sökhistorik kan det påverka din totala sökupplevelse på Google. Dessutom är vissa appar beroende av denna sökning för att ge riktade resultat och upplevelse.

Om du har några frågor eller vill lägga till ytterligare information, låt oss veta i kommentarerna nedan.

Filed in Web. Läs mer om Google och sekretess.