Unilever hotar att sluta annonsera på Facebook och Google

Unilever hotar att sluta annonsera på Facebook och Google


Företag som Google och Facebook gör en stor del av sina intäkter från onlineannonser. Företagen tjänar tiotals miljarder dollar årligen på sin annonsverksamhet och förlitar sig på stora företag och till och med enskilda användare att spendera pengar på sina annonsnätverk. Unilever, ett massivt transnationellt konsumentvaruföretag, har hotat att sluta annonsera på Facebook och Google om företagen inte gör mer för att förhindra att olagligt och extremistiskt innehåll sprids.

Företaget säger att konsumenternas förtroende för sociala medier är på en lägsta nivå och att företag inte kan fortsätta att stödja en onlineannonseringsindustri där falska nyheter, exploatering av barn, extremistiskt material, politisk manipulation, sexism och rasism är skenande.

“Vi kan inte ha en miljö där våra konsumenter inte litar på det de ser online”, säger Unilevers marknadschef Keith Weed och tillägger att människor nu mer än någonsin oroar sig för effekterna av digitala medier på deras välbefinnande, “och på sanningen. sig.”

Unilever har också lovat att bara investera i plattformar som ger ett positivt bidrag till samhället, ta itu med könsstereotyper i reklam, bara arbeta med företag som skapar en ansvarsfull digital infrastruktur och inte investera i plattformar som inte skyddar barn eller skapar splittring i samhället .

Experter på digitala medier tror att många andra företag kan gå med i Unilever i sitt försök att sätta press på Facebook och Google för att göra mer för att städa upp sina plattformar.

Filed in Web. Läs mer om Facebook och Google.